News

Practice Areas


Expertise
You seem to be using an unsupported browser
Outdated browsers can expose your computer to security risks. To get the best experience using our site, you’ll need to upgrade to a newer browser.

Publicatie: Ondernemingen in moeilijkheden


  • 1 October 2019
  • Conferences & Publications
Verschillende medewerkers en een vennoot van Janson hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het werk "Ondernemingen in moeilijkheden" dat zojuist bij Intersentia is gepubliceerd in de reeks Ius Mercatorum.
Publicatie: Ondernemingen in moeilijkheden

Ondernemingen in moeilijkheden, hun aandeelhouders en/of zaakvoerders (en zelfs derden) staan voor de vraag of de onderneming best in faling gaat, een procedure in het kader van de Wet Continuïteit Ondernemingen opstart of vrijwillig overgaat tot ontbinding en vereffening. Via dit boek bieden wij de praktizijn een overzicht van de gelijkenissen en de verschillen, de voor- en nadelen van deze drie mogelijke opties. Hierbij staan zowel de impact op de activa en passiva van de onderneming, als op de vermogenssituatie van andere betrokkenen centraal. De bijdragen stellen de lezer ertoe in staat de meest optimale keuze te maken. Dit boek richt zich zowel naar Belgische ondernemingen als naar buitenlandse ondernemingen met een Belgische vestiging.

Editor - Jelle Derammelaere
La faillite (p. 101) - Lucille Bermond
Ondernemingen in moeilijkheden, arbeidsrechtelijke aspecten in het licht van Boek XX WER (p.283) - Johan Kerremans

Voor meer informatie : Intersentia 

Contact

Brussels: + 32 2 675 30 30
Ghent: +32 9 240 77 20
Mons: +32 65 22 10 00
Janson Logo
    © Copyright Janson 2021