Job Offers

Vacature Vennootschapsrecht

Janson Baugniet is voor haar kantoor te Brussel op zoek naar een advocaat (junior) medewerker, met uitstekende academische resultaten en een sterke interesse voor vennootschapsrecht, bedrijfsovernames (M&A) in het bijzonder, en ondernemingsrecht in het algemeen.

Hij/zij kan toetreden tot een sterk groeiend departement vennootschapsrecht waarin naast hoogstaande kwalitatieve dienstverlening, de zin voor ondernemerschap, flexibiliteit, autonomie en groepsgeest gewaardeerd worden. Hij/zij zal begeleid en omkaderd worden door meer ervaren advocaten. Zowel dagelijkse adviesverlening, transactioneel werk (bv. bedrijfsovernames) als geschillen komen aan bod.

Gezocht profiel:

 • Sterke interesse voor het vennootschapsrecht (en het ondernemingsrecht in het algemeen)
 • Enkele jaren (bij voorkeur 2 tot 5 jaar) ervaring strekken tot aanbeveling
 • Praktische en oplossingsgerichte ingesteldheid met zin voor initiatief en resultaat
 • Goede communicatievaardigheden en een vlotte pen
 • Flexibele team-player
 • Nederlandstalig, met goede kennis van het Engels. Kennis van het Frans is een pluspunt

Aanbod:

Wij bieden u een professionele, boeiende en aangename werkomgeving, de mogelijkheid om u te verdiepen in uitdagende dossiers voor Belgische en buitenlandse cliënten (in een brede waaier van particulieren en lokale bedrijven tot private equity fondsen, financiële instellingen en multinationals) en een zeer grondige opleiding. Wij bieden u tevens een passende vergoeding, aangevuld met een bonussysteem in functie van de kwaliteit van de geleverde prestaties alsook concrete doorgroeimogelijkheden in een vooraanstaand dynamisch, multidisciplinair en autonoom Belgisch kantoor met bijzondere aandacht voor jong en ambitieus talent.

Interesse?

Neem dan contact op met Valérie Goethals, Office manager, v.goethals@janson.be, Terhulpsesteenweg 187, 1170 Brussel. Uw sollicitatie wordt vanzelfsprekend strikt vertrouwelijk behandeld.


Vacature Associate Bank- en Financieel recht

Janson Baugniet is voor haar kantoor te Brussel op zoek naar een advocaat medewerker met 3 jaar ervaring of meer, uitstekende academische resultaten en met een sterke interesse voor privaat bank recht.

Hij/zij komt terecht in het departement Banking & Finance (15 leden) waarin naast hoogstaande kwalitatieve dienstverlening, de zin voor groepsgeest en collectieve prestaties van belang zijn. Hij/zij wordt begeleid door meer ervaren advocaten en geniet van een permanente opleiding. De advocaat zal samen met een Franstalige confrater instaan voor de verdere uitbouw van de divisie “privaat bankrecht” met focus op gereglementeerd kredietrecht.

Zowel regulatory-werk, adviesverlening als geschillen komen aan bod. Tevens wordt gevraagd om bij te dragen aan de redactie van wetenschappelijke bijdragen.

Gezocht profiel:

 • Passie voor bank- en financieel recht
 • 3 tot 6 jaar relevante ervaring
 • Praktische ingesteldheid, ondernemerszin en goede communicatievaardigheden
 • Flexibele teamplayer met een vlotte pen
 • Nederlandstalig, met goede kennis van het Engels. Kennis van het Frans is een pluspunt

Aanbod :

Wij bieden u een professioneel boeiende en aangename werkomgeving, de mogelijkheid om u te verdiepen in uitdagende dossiers die wij behandelen voor talrijke Belgische financiële instellingen en kredietgevers, het opdoen van ervaring met buitenlandse rechtstakken en een zeer grondige opleiding. Wij bieden u tevens een passende vergoeding, aangevuld met een interessant bonussysteem in functie van de kwaliteit van de geleverde prestaties alsook concrete doorgroeimogelijkheden – die we bij de aanwerving bespreken - in een steeds groeiend kantoor met bijzondere aandacht voor jong en ambitieus talent.

Interesse?

Neem dan contact op met Valérie Goethals, Office manager, v.goethals@janson.be, Terhulpsesteenweg 187, 1170 Brussel. Uw sollicitatie wordt vanzelfsprekend strikt vertrouwelijk behandeld.


Junior/Senior Associate PUBLIEK EN ADMINISTRATIEF RECHT

Janson Baugniet is op zoek naar een advocaat medewerker/medewerkster, die actief zal zijn in de diverse domeinen van het publiek- en administratief recht (o.a. ruimtelijke ordening en stedenbouw, milieurecht, bodem, onteigeningen, overheidscontracten, enz.) evenals daarmee verbonden aspecten van burgerlijk recht en strafrecht.

U komt terecht in het Nederlandstalig deel van het departement Publiek recht (10 leden) waarin zowel de zin voor groepsgeest als voor zelfstandigheid van belang zijn. U wordt begeleid en opgeleid door meer ervaren advocaten.

Gezocht profiel:

 • Uitstekende  studieresultaten
 • Praktische ingesteldheid en goede communicatievaardigheden
 • Belangstelling voor publiek recht (en met name voor ruimtelijke ordening/stedenbouw) en studie- en/of werkervaring hierin
 • Flexibele teamspeler met een vlotte pen
 • Goede talenkennis (Nederlands, Engels en Frans)

Aanbod :

Wij bieden u een professioneel boeiende en aangename werkomgeving en een grondige opleiding. Wij bieden u tevens een aangepaste vergoeding, aangevuld met een interessant bonussysteem in functie van de kwaliteit van de geleverde prestaties.

Interesse?

Neem dan contact op met Valérie Goethals, v.goethals@janson.be, Terhulpsesteenweg 187, 1170 Brussel. Uw sollicitatie wordt vanzelfsprekend strikt vertrouwelijk behandeld.


Medewerker IP/IT/Marktpraktijken/Geschillenbeslechting

Voor ons kantoor te Gent zijn wij op zoek naar een advocaat-medewerker met 1 à 3 jaar ervaring in intellectueel eigendomsrecht, IT, marktpraktijken, bescherming van persoonsgegevens en algemene handelsrechtelijke geschillenbeslechting.

Gezocht profiel:

 • Sterke interesse in intellectueel eigendomsrecht, IT, marktpraktijken, privacy en handelsrecht
 • 1 tot 3 jaar relevante ervaring
 • Pragmatische ingesteldheid, ondernemerszin en uitstekende communicatievaardigheden
 • Analytisch vermogen en een vlotte pen
 • Nederlandstalig, met zeer goede kennis van het Engels
 • Teamspeler
 • Kennis van het Frans is een pluspunt

Aanbod :

Wij bieden een professioneel boeiende en aangename werkomgeving en een grondige opleiding in de betrokken materies. Je maakt deel uit van een hecht en ambitieus team dat in de juridische gidsen hoog wordt aangeschreven. Je krijgt de mogelijkheid om je te verdiepen in gevarieerde uitdagende dossiers die vaak internationale aspecten kennen.

Wij bieden een passende vergoeding, aangevuld met een interessant bonussysteem in functie van de kwaliteit van de geleverde prestaties. Je krijgt ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en perspectief op doorgroeimogelijkheden binnen het kantoor.

Interesse?

Bezorg je CV en motivatiebrief aan onze Office Manager, Valérie Goethals (v.goethals@janson.be). Je sollicitatie wordt vanzelfsprekend strikt vertrouwelijk behandeld.


Vacature Junior Associate Bouwrecht

Janson Baugniet is voor haar kantoor te Brussel op zoek naar een Nederlandstalige stagiair(e) / jonge advocaat medewerker(ster), met een bijzondere belangstelling voor Bouwrecht. 
Hij/zij komt terecht in een departement van 5 personen waarin de zin voor groepsgeest en collectieve prestaties van belang zijn. Hij/zij wordt begeleid door meer ervaren advocaten en geniet van een permanente opleiding.

Gezocht profiel:

 • Uitstekende studieresultaten
 • Praktische ingesteldheid, ondernemerszin en goede communicatievaardigheden
 • Flexibele teamplayer met een vlotte pen
 • Goede talenkennis (Nederlands, Frans, Engels)
 • Beschikbaar vanaf Augustus/September

Aanbod :

Wij bieden u een professioneel boeiende en aangename werkomgeving en een zeer grondige opleiding. Wij bieden u tevens een aangepaste vergoeding, aangevuld met een interessant bonussysteem in functie van de kwaliteit van de geleverde prestaties.

Interesse?

Neem dan contact op met onze office manager Valérie Goethals, (v.goethals@janson.be), Terhulpsesteenweg 187, 1170 Brussel. Uw sollicitatie wordt vanzelfsprekend strikt vertrouwelijk behandeld.


Associate Employment law

Janson is a multidisciplinary, multilingual and independent business law firm, currently consisting of 30 partners and more than 60 associates and offering services in all fields of law relating to economic activities. The firm’s clients belong to all sectors of the economy, such as finance, energy, real estate, communication, the automobile industry, environment, health, etc. The Brussels office is looking for an Associate to join the Employment Department.

Profile :

 • You have studied law in Belgium (Master of laws degree) and you have 4-5 years’ experience in employment law
 • LLM in employment law is an advantage
 • You have outstanding academic records
 • You are a French native speaker who is fluent in English (written and spoken) and have an excellent command of the Dutch language
 • You have excellent legal and communication skills and you are client focused. You are a hands-on team-player and love to work in a well-integrated environment

We offer :

 • Opportunity to work in a dynamic team and a flexible work environment
 • Opportunity to be part of a leading Belgian firm within a stimulating work environment
 • You will be involved in all areas of social law: individual labour law, collective labour law, European and international employment and social security law, etc.
 • Long-term commitment to our attorneys’ training and business development skills
 • Attractive remuneration scheme and career progression

Interested? Please send your CV and motivation letter in English to our office manager Valérie Goethals (v.goethals@janson.be). Your application will be treated confidentially. Learn more about Janson on www.janson.be


Junior associate banking and finance

Janson is a multidisciplinary, multilingual and independent business law firm, currently consisting of 30 partners and more than 60 associates and offering services in all fields of law relating to economic activities. The firm’s clients belong to all sectors of the economy, such as finance, energy, real estate, communication, the automobile industry, environment, health, etc. The Brussels office is looking for a Junior Associate to join the Banking and Finance Department.

Profile :

 • You have studied law in Belgium (Master of laws degree) and you have 3-5 years’ experience in financial law or at least a strong interest for financial law
 • You are a French or Dutch native speaker who is fluent in written and spoken English and has an excellent command of the other national language
 • You have outstanding academic records
 • You have excellent legal and communication skills, together with entrepreneurial spirit and you are client focused

We offer :

 • Opportunity to work in a well-integrated, dynamic and multidisciplinary team on high profile cases
 • Opportunity to be part of a leading Belgian firm within a stimulating work environment
 • Long-term commitment to our lawyers’ training and business development skills
 • Access to dedicated support staff and support systems
 • Attractive remuneration scheme and career progression

Interested? Please send your CV and motivation letter in English to our office manager Valérie Goethals (v.goethals@janson.be). Your application will be treated confidentially. Learn more about Janson on www.janson.be

General terms and conditions

Read here

Janson Baugniet (1950) is a multidisciplinary and multilingual law firm, currently having 29 partners and more than 60 associates

Contact us

logo leading firm  emea leading firm

Janson Baugniet uses cookies on this website

By continuing to browse, you consent to our use of cookies. For more information about using or deleting cookies: